Verden sier ja til religionskritikk

Mens 56 medlemmer av Organisasjonen av islamske stater (OIC) kjemper for å få gjennom et forbud mot religionskritikk i FNs generalforsamling, viser en ny undersøkelse at disse statene ser ut til å være i utakt med flertallet av verdens befolkning, skriver Kristeligt Dagblad.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

I en undersøkelsen utført av WorldPublicOpinion og offentliggjort i går, sier flertallet av befolkningen i 13 av 20 utvalgte land nei til forbud mot religionskritikk.

Ivrige tilhengere av å tillate religionskritikk finnes i land som USA, Chile, Mexico, Storbritannia og Hong Kong. I alle disse landene mener mer enn fire av fem innbyggere at det ikke skal være straffbart å uttale seg kritisk om religion.

Her kan du lese resten av tallene.

Oppløftende. Men det spørs om det holder i FN.

Nøkkelord

Siste nytt i Politikk

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

 

Kjære Erna, jeg liker deg egentlig veldig godt. Men nå har du bomma.

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...