Phelps i medvind

Høyesterett er på Westboros side.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Det omstridte og ofte utskjelte kirkesamfunnet Westboro Baptist Church får fortsette med hatdemonstrasjoner under begravelser av falne soldater.

Høyesterett i Washington avsa onsdag kjennelse for at Westboro baptistkirke må få lov til å holde demonstrasjoner under begravelser av falne soldater.

Her kan du lese mer utfyllende om saken.

På den ene siden er det fullt ut forståelig at folk blir provosert av denne hysteriske gjengen. På den andre siden er det litt komisk med alt snakket deres om den hatefulle guden, som jo da bare bekrefter hedningers påstander om at han - guden, altså - aldeles ikke er kjærlig og god, slik mange kristne fortvilet prøver å overbevise oss om.

Men det som står igjen er begrepet "ytringsfrihet". Amerikansk høyesterett uttaler følgende: «USA som nasjon har valgt å beskytte selv sårende tale og ytringer for ikke å kvele en offentlig debatt. Derfor må vi også gi vern til menigheten (Westboro Baptist Church) for deres måte å fremme sine synspunkter på.»

Men er dette bare "ytringer"? Det er regulære aksjoner, og er det ikke forskjell på en mening/ytring og en aksjon? Jada, de må få si hva de vil, men dette oppfatter ikke vi som bare ytringer.
Har vi misforstått noe?

(Og så har vi i tillegg gedigne problemer med å forstå hvordan noen kan ødelegge for saken sin noe så inn i gjødseldynga som disse gjør... Men dét får være deres eget problem!)

Nøkkelord

Siste nytt i Politikk Vis flere

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Nei takk, Erna!

Kjære Erna, jeg liker deg egentlig veldig godt. Men nå har du bomma.

Kaktus, denne gang fysisk

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...