Hva slåss vi for - og mot?

 

Hvordan er krigen i Afghanistan en «kamp for menneskerettigheter», når vi tolererer at regimet tolererer grove brudd på nettopp disse?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.08.2010 kl 00:51

Ateistene
Hedningsamfunnet

Fra innlegget til Dag Øistein Endsjø, religionsforsker ved UIB, sitt innlegg i Aftenposten pr 01.08.10:

"Norge er generelt en iherdig forkjemper for internasjonale menneskerettigheter, ikke minst for kvinner, homofile og religiøse minoriteter. I Afghanistan utbedrer vi fengsler fulle av uskyldige dømte.

Når Norge for aller første gang ikke bare kjemper for et regime i et annet land, men har vært med på å innsette et nytt regime, er det dermed desto mer underlig at man ikke har stilt et absolutt krav om at lovverket må speile menneskerettighetene.
Forpliktet seg.

Det er ikke snakk om å pådytte et fremmed land vestlige verdier. Siden Afghanistan har ratifisert FNs Konvensjon om sivile og politiske rettigheter, har de forpliktet seg til full trosfrihet, ytringsfrihet og alle former for likestilling."

Les hele innlegget her.

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.