Kritisk sans?

Vi har aldri vært borti noe menneske som det tyter så mye rart ut av huet, via munnen eller tastaturet, på, som Finn Jarle Sæle.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2009 kl 23:42

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det slenges ut påstander i hytt og gevær, tatt fullstendig ut av løse lufta. At en sånn person, med sine retoriske teknikker helt hinsides enhver fornuft, skal kunne ha noen som helst innflytelse, er et gedigent mysterium.

La oss ta et eksempel fra litt tilbake i tid, om aborttall: kan leses her, med vårt svar her.

Et ferskere eksempel - rykende ferskt, faktisk - kan leses her.

Det omhandler en av snakkisene for tiden: Stadig økende sykefravær, uføretrygdede og trygdeutgifter.

Hvor på skalaen over udokumenterte påstander skal følgende plasseres:

"Den viktigste produksjonsfaktor i ethvert samfunn er vår arbeidsmoral. Det var Martin Luthers teologi som skapte en unik arbeidsmoral i de nord-europeiske land. Vekkelsens andre predikanter som Calvin, Wesley, Hans Nielsen Hauge og Læstadius for å nevne noen av de største – bidro til den samme oppdriften.

Forkynnelsen skapte arbeidsmoral og framdrift. Avkristning og verdikaos ser ut til å svekke oss."

(Og hva i himmelens navn har Spania med dette å gjøre??)
(Og, nei, vi tar overhodet ikke stilling til problematikken rundt økende trygdeutbetalinger!)

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.