-Kutt banda!

Det rare er at staten framleis ser på dette eine trussamfunnet som sitt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2009 kl 10:51

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Bygdaposten i Arna/Osterøy (Bergen) bragte forleden en leder med spørsmålstegn om Statskirka.

Et utdrag fra denne lederen:

Ei gransking utført av Respons i fjor - blant alle aldersgrupper - fekk 44 prosent ja på spørsmålet om Gud eksisterer. Likevel er altså 80 prosent av innbyggjarane medlemmer i statskyrkja.

Vi kan undrast over kvifor det er slik. Det mest innlysande er at svært mange ikkje synest det betyr noko om dei er kyrkjemedlemmer eller ikkje. Dei har ikkje tatt noko aktivt standpunkt for eller imot, men synest det er greitt at nokon tar seg av dei store merkedagane i livet. Dermed blir dei verande der som passive medlemmer.

Det rare er at staten framleis ser på dette eine trussamfunnet som sitt - og utøver politisk makt i det. Politikarane vil ha ei folkekyrkje styrt etter demokratiske prinsipp. Med andre ord ei kyrkje som endrar seg i tråd med folkemeininga. Om folket er i takt eller utakt med Guds ord, er det svært få som er opptatt av.

Nei, la kyrkja bli kvitt banda til staten, og la medlemmene aktivt melda seg inn der som andre stader. Dagens kyrkjeordning burde for lengst vore historie.

Hele lederen finner du her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...