-Kutt banda!

Det rare er at staten framleis ser på dette eine trussamfunnet som sitt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2009 kl 10:51

Bygdaposten i Arna/Osterøy (Bergen) bragte forleden en leder med spørsmålstegn om Statskirka.

Et utdrag fra denne lederen:

Ei gransking utført av Respons i fjor - blant alle aldersgrupper - fekk 44 prosent ja på spørsmålet om Gud eksisterer. Likevel er altså 80 prosent av innbyggjarane medlemmer i statskyrkja.

Vi kan undrast over kvifor det er slik. Det mest innlysande er at svært mange ikkje synest det betyr noko om dei er kyrkjemedlemmer eller ikkje. Dei har ikkje tatt noko aktivt standpunkt for eller imot, men synest det er greitt at nokon tar seg av dei store merkedagane i livet. Dermed blir dei verande der som passive medlemmer.

Det rare er at staten framleis ser på dette eine trussamfunnet som sitt - og utøver politisk makt i det. Politikarane vil ha ei folkekyrkje styrt etter demokratiske prinsipp. Med andre ord ei kyrkje som endrar seg i tråd med folkemeininga. Om folket er i takt eller utakt med Guds ord, er det svært få som er opptatt av.

Nei, la kyrkja bli kvitt banda til staten, og la medlemmene aktivt melda seg inn der som andre stader. Dagens kyrkjeordning burde for lengst vore historie.

Hele lederen finner du her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse