En kamp om verdier

Siv Jensen FOTO: www.eurosduvillage.eu

Det pågår en kulturkamp i Norge. Vi må ikke rydde bort alt som minner oss på den mer enn tusen år gamle kristne kulturarven vår, skriver Frp-leder Siv Jensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2013 kl 15:42

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Enda en som trenger å opplyses om begrepene betyr.

Det er ikke slik at alle verdier er like bra. Alt er ikke relativt. Vi må ha noen faste holdepunkter og derfor vil jeg aldri nøle med å stå opp for og forsvare de grunnleggende verdiene som utgjør byggesteinene i de moderne vestlige samfunn og gå til angrep mot det som truer disse verdiene og det samfunnet vi lever i. Den utvidede kulturdebatten kan forstås ikke bare som en verdidebatt, men som en verdikamp.
Religionskritikk

Å definere ut noe fra det det norske verdigrunnlaget handler ikke om å utdefinerte mennesker med en annen hudfarge, religion eller etnisk bakgrunn. Det handler om å definere disse inn i det norske kultur- og verdifellesskapet og utdefinerte ukultur og verdier uten livets rett, som mest av alt rammer akkurat disse.

Folk som flykter fra det islamistiske regimet i Iran, flykter ikke til Norge for å møte ukulturen også her. Folk som kommer hit og vil ha religionsfrihet for sin religion, må samtidig tåle at med retten til å utøve sin religion kommer også retten til å utøve religionskritikk.

Les hele kronikken her.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...