En kamp om verdier

Siv Jensen FOTO: www.eurosduvillage.eu

Det pågår en kulturkamp i Norge. Vi må ikke rydde bort alt som minner oss på den mer enn tusen år gamle kristne kulturarven vår, skriver Frp-leder Siv Jensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2013 kl 15:42

Ateistene
Hedningsamfunnet

Enda en som trenger å opplyses om begrepene betyr.

Det er ikke slik at alle verdier er like bra. Alt er ikke relativt. Vi må ha noen faste holdepunkter og derfor vil jeg aldri nøle med å stå opp for og forsvare de grunnleggende verdiene som utgjør byggesteinene i de moderne vestlige samfunn og gå til angrep mot det som truer disse verdiene og det samfunnet vi lever i. Den utvidede kulturdebatten kan forstås ikke bare som en verdidebatt, men som en verdikamp.
Religionskritikk

Å definere ut noe fra det det norske verdigrunnlaget handler ikke om å utdefinerte mennesker med en annen hudfarge, religion eller etnisk bakgrunn. Det handler om å definere disse inn i det norske kultur- og verdifellesskapet og utdefinerte ukultur og verdier uten livets rett, som mest av alt rammer akkurat disse.

Folk som flykter fra det islamistiske regimet i Iran, flykter ikke til Norge for å møte ukulturen også her. Folk som kommer hit og vil ha religionsfrihet for sin religion, må samtidig tåle at med retten til å utøve sin religion kommer også retten til å utøve religionskritikk.

Les hele kronikken her.

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn