En kamp om verdier

En kamp om verdier

Siv Jensen FOTO: www.eurosduvillage.eu

Det pågår en kulturkamp i Norge. Vi må ikke rydde bort alt som minner oss på den mer enn tusen år gamle kristne kulturarven vår, skriver Frp-leder Siv Jensen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2013 kl 15:42

Enda en som trenger å opplyses om begrepene betyr.

Det er ikke slik at alle verdier er like bra. Alt er ikke relativt. Vi må ha noen faste holdepunkter og derfor vil jeg aldri nøle med å stå opp for og forsvare de grunnleggende verdiene som utgjør byggesteinene i de moderne vestlige samfunn og gå til angrep mot det som truer disse verdiene og det samfunnet vi lever i. Den utvidede kulturdebatten kan forstås ikke bare som en verdidebatt, men som en verdikamp.
Religionskritikk

Å definere ut noe fra det det norske verdigrunnlaget handler ikke om å utdefinerte mennesker med en annen hudfarge, religion eller etnisk bakgrunn. Det handler om å definere disse inn i det norske kultur- og verdifellesskapet og utdefinerte ukultur og verdier uten livets rett, som mest av alt rammer akkurat disse.

Folk som flykter fra det islamistiske regimet i Iran, flykter ikke til Norge for å møte ukulturen også her. Folk som kommer hit og vil ha religionsfrihet for sin religion, må samtidig tåle at med retten til å utøve sin religion kommer også retten til å utøve religionskritikk.

Les hele kronikken her.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse