Tegn Allah om du tør

Eieren av en tunisisk tv-stasjon er idømt 2400 dinarer (i underkant av 9 000 kroner) for å ha vist den fransk/amerikanske animasjonsfilmen "Persepolis", som i en scene avbilder Allah.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2012 kl 17:49

Tv-stasjonens eier, Nabib Karoui, ble angrepet i sitt hjem av islamister med molotovcocktails, og krevd henrettet av ultrakonservative salafister.

Hvor ligger problemet med å tegne en en guddom eller en profet? Ville disse blitt fornærmet (om de i det hele tatt hadde eksistert)? Dette ser vi altfor mange ganger. En stor sak vi alle husker er saken om den berømmelige Mohammedkarikaturen tegnet av den danske tegneren Kurt Westergaard. Det er det samme vi også nå har sett i saken om den saudi-arabiske poeten og skribenten Hamza Kashgari, hvis eneste synd var å skrive et dikt på twitter hvori han sa han ville håndhilse på Mohammed som sin like. 
Man kan jo undre seg ihjel på hva som er så vanvittig farlig med å tegne et menneske eller en guddom som av de troende sies faktisk å eksistere.

Les om saken på Fri Tanke

Siste nytt i Islam

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

 
Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Rana og andre moderate og konservative muslimer, som kritiserer reformasjon av Islam, mangler fremtidsvisjoner.

AnnonseAnnonse