Burkaforbud - også i Norge?

 

Forbud mot burka og andre ansiktsslør er blitt et brennhett tema i flere land i Europa. Torsdag endte høstens danske burkadebatt med at politikerne sa nei til et eget forbud, men burka eller niqab kan fortsatt forbys.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.02.2010 kl 00:47

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I Norge åpner Lise Christoffersen, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne, for et forbud. Stortingsrepresentanten legger stor vekt på det hun ser på som et kvinneundertrykkende aspekt ved disse plaggene.

– Jeg kan ikke gå god for et system der man så til de grader legger opp til at en kvinne skal være en manns eiendom, sier Christoffersen. –Jeg synes ikke vi skal legge oss flate for påstandene om at dette er en verneverdig del av noen kultur.

– Men det å dekke til ansiktet begrunnes jo med religionsfrihet?

– Det er misbruk av religion, svarer Christoffersen. Hun legger til at en lovgivning mot bruk av ansiktsslør også kan begrunnes med behovet for å kunne identifisere de man har rundt seg i det offentlige rom.

Christoffersen opplyser at spørsmålet om et burkaforbud ennå ikke har vært på dagsorden i Arbeiderpartiet.

– Det jeg har sagt nå er min mening. Hva som blir Aps mening kan jeg ikke si nå.

Her er hele saken.

Vi får bare si med siste taler: Dette er ikke noe offisielt syn innen DnH, men undertegnede kjøper disse Christoffersens argumenter glatt.

Delta gjerne i gallupen om saken i høyre marg på forsida.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...