Burkaforbud - også i Norge?

Burkaforbud - også i Norge?

 

Forbud mot burka og andre ansiktsslør er blitt et brennhett tema i flere land i Europa. Torsdag endte høstens danske burkadebatt med at politikerne sa nei til et eget forbud, men burka eller niqab kan fortsatt forbys.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.02.2010 kl 00:47

I Norge åpner Lise Christoffersen, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne, for et forbud. Stortingsrepresentanten legger stor vekt på det hun ser på som et kvinneundertrykkende aspekt ved disse plaggene.

– Jeg kan ikke gå god for et system der man så til de grader legger opp til at en kvinne skal være en manns eiendom, sier Christoffersen. –Jeg synes ikke vi skal legge oss flate for påstandene om at dette er en verneverdig del av noen kultur.

– Men det å dekke til ansiktet begrunnes jo med religionsfrihet?

– Det er misbruk av religion, svarer Christoffersen. Hun legger til at en lovgivning mot bruk av ansiktsslør også kan begrunnes med behovet for å kunne identifisere de man har rundt seg i det offentlige rom.

Christoffersen opplyser at spørsmålet om et burkaforbud ennå ikke har vært på dagsorden i Arbeiderpartiet.

– Det jeg har sagt nå er min mening. Hva som blir Aps mening kan jeg ikke si nå.

Her er hele saken.

Vi får bare si med siste taler: Dette er ikke noe offisielt syn innen DnH, men undertegnede kjøper disse Christoffersens argumenter glatt.

Delta gjerne i gallupen om saken i høyre marg på forsida.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse