Rekorddeltagelse i kirkevalget

Én av fem stemte ved kirkevalget. Valgdagsmåling: Oppslutningen femdoblet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2009 kl 10:28

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

En valgdagsmåling tatt opp blant de som stemte ved Stortingsvalget, viser at én av fem også stemte ved kirkevalget. Det vil i så fall være en femdobling fra 2005.

– Skulle målingen slå til er dette svært gode nyheter. Interessen og oppslutningen rundt Kirkevalget viser at nordmenn er godt engasjert i kirken, sier direktør i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen i en pressemelding.

http://www.vl.no/kristenliv/article4585314.ece

"Godt engasjert"?
Disse tallene viser oss to ting:
1 4 av 5 gir beng, og er IKKE godt engasjert.
2 Kirkevalget står ikke på egne bein. Det trenger drahjelp av et viktigere valg.

Forøvrig henviser vi til http://hedning.thin.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13 for forklaring på hvorfor religion og demokrati er magnetsike motpoler.

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.