Rekorddeltagelse i kirkevalget

Én av fem stemte ved kirkevalget. Valgdagsmåling: Oppslutningen femdoblet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2009 kl 10:28

En valgdagsmåling tatt opp blant de som stemte ved Stortingsvalget, viser at én av fem også stemte ved kirkevalget. Det vil i så fall være en femdobling fra 2005.

– Skulle målingen slå til er dette svært gode nyheter. Interessen og oppslutningen rundt Kirkevalget viser at nordmenn er godt engasjert i kirken, sier direktør i Kirkerådet, Jens-Petter Johnsen i en pressemelding.

http://www.vl.no/kristenliv/article4585314.ece

"Godt engasjert"?
Disse tallene viser oss to ting:
1 4 av 5 gir beng, og er IKKE godt engasjert.
2 Kirkevalget står ikke på egne bein. Det trenger drahjelp av et viktigere valg.

Forøvrig henviser vi til http://hedning.thin.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=13 for forklaring på hvorfor religion og demokrati er magnetsike motpoler.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse