Ny struktur på kirkepolitikken

Endring i departementsstrukturene

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2009 kl 13:56

Regjeringen vil fra 1. januar 2010 opprette et Fornyings- og kirkedepartement.

- Fornyings- og kirkedepartementet er en overraskende konstruksjon. Dette bidrar til å tegne et nytt bilde av forholdet mellom stat og kirke, sier leder i Kirkerådet, Nils-Tore Andersen.

I ektraordinært statsråd 20. oktober ble Rigmor Aasrud (49) utnevnt til minister og sjef for Fornyings- og administrasjonsdepartementet og for kirkeavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet. Aasrud fra Gran på Hadeland ble i september valgt som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Oppland. Hun har blant annet vært ordfører på Gran fra 1995 til 2005 og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet fra 2005 til 2009.

- Rigmor Aasrud er et nytt navn for meg, men jeg ser fram til et godt samarbeid. Vi regner med at hun er godt kjent med Stortingets kirkeforlik, og vil ta tak i den endringsprosessen som nå er i gang. Aasrud skal lede et departement med kompetanse på omstilling. Dette kan komme godt med i den prosessen vi står foran der relasjonen mellom kirke og stat skal endres. Vi trenger en statsråd med politisk gjennomslagskraft og syn for folkekirkens plass i det moderne Norge, sier Nils-Tore Andersen.

Les hele saken her.
Litt mer om den nye statsråden.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse