Nå skal vi piske folk, i humanismens navn!

Undertegnede var ikke helt sikker på om hun hadde sovet over hele ettervinteren og våkna opp til 1. april eller noe tilsvarende. Ihvertfall har vi enorme problemer med å ta seriøst det nye forslaget til "alternativ fengselsstraff", nemlig pisking!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2010 kl 20:50

Professor i idéhistorie Espen Schaanning mener at straffedømte må få valget mellom fengsel og offentlig pisking.

Schaanning sier at fengselsstraff påfører smerte på samme måte som pisking, men at det bare oppfattes mer humant. Offentlig pisking hevder han derimot er en mer åpen og ærlig straffereaksjon.

– Fengsel er ikke noe alternativ til smerte, det er bare en måte å gjemme bort smerten på, slik at den ikke blir ubehagelig å se på for deg og meg, sier han.

Om pisking sier han også:

– La oss i det minste gjøre straffen kort og brutal, slik at vi kan komme i gang med rehabiliteringen.

Fengselsdirektør Øyvind Alnæs i Oslo fengsel tar forslaget seriøst og vil ha det debattert, mens advokat Fridtjof Feydt avviser det hele med at pisking er tortur og tortur er ulovlig, mens Amnesty International stiller seg totalt avvisende.

Saken kan leses bl.a. her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse