Nå skal vi piske folk, i humanismens navn!

Undertegnede var ikke helt sikker på om hun hadde sovet over hele ettervinteren og våkna opp til 1. april eller noe tilsvarende. Ihvertfall har vi enorme problemer med å ta seriøst det nye forslaget til "alternativ fengselsstraff", nemlig pisking!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2010 kl 20:50

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Professor i idéhistorie Espen Schaanning mener at straffedømte må få valget mellom fengsel og offentlig pisking.

Schaanning sier at fengselsstraff påfører smerte på samme måte som pisking, men at det bare oppfattes mer humant. Offentlig pisking hevder han derimot er en mer åpen og ærlig straffereaksjon.

– Fengsel er ikke noe alternativ til smerte, det er bare en måte å gjemme bort smerten på, slik at den ikke blir ubehagelig å se på for deg og meg, sier han.

Om pisking sier han også:

– La oss i det minste gjøre straffen kort og brutal, slik at vi kan komme i gang med rehabiliteringen.

Fengselsdirektør Øyvind Alnæs i Oslo fengsel tar forslaget seriøst og vil ha det debattert, mens advokat Fridtjof Feydt avviser det hele med at pisking er tortur og tortur er ulovlig, mens Amnesty International stiller seg totalt avvisende.

Saken kan leses bl.a. her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...