Kirkepolitikere uten statskirkemedlemsskap

De skal lose igjennom den store statskirkereformen. Men bare tre av åtte rødgrønne kirkepolitikere er medlemmer i Den norske kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2009 kl 00:41

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Vårt Land slår stort opp som "sjokkoppslag" at politikere som jobber med kirkereformen ikke er statskirkemedlemmer:

"I Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité er det et rekordhøyt antall representanter uten medlemskap i statskirken."

Hele saken er å lese her.

Javel? So what?
Er alle politikere som jobber med landbruksspørsmål medlemmer av Bondelaget? Er alle politikere som jobber med lov og rett medlemmer av advokatforeningen?
Vi ser ikke helt problemet.
Men, som vanlig er vel spørsmålom tro og religion høyt hevet over andre slags viktige spørsmål.

Skjønt, kanskje får de problemer likevel?
Fra Grunnlovens § 27:
"Medlem af Statsraadet, der ikke bekjender sig til Statens offentlige Religion, deltager ikke i Behandlingen af Sager, som angaa Statskirken."

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...