Høybråten advarer mot «ekstremsekulært vanvidd»

I et innlegg på verdidebatt.no kritiserer KrF-leder Dagfinn Høybråten en rekke tendenser til å ville fjerne religiøse symboler fra det offentlige rom, senest europeiske jusprofessorers frykt for at en dom mot italienske skolekrusifiks skal kunne brukes for å fjerne flagg med kors.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2010 kl 00:12

Hei, Høybråten, "ekstremsekulært"??? Du er jo helt på bærtur, mann. Det er sekulariteten som er det nøytrale stedet på linja, og religionene som står for det ekstreme.

Du vet de som hevdet at jorda var verdens navle og alt annet snurret rundt den? Alle som hevdet noe annet var kjettere som spottet Gud.

Du er jo ikke bedre enn disse inkvisitorene.

Å hevde at det sannsynligvis ikke finnes noen Gud, er et nøytralt utgangspunkt. Å hevde at det finnes Gud(er), er mer spekulativt, og dermed mer ekstremt.
Og når man i tillegg tar med alle de absurditetene religiøse mennesker foretar seg, hvem er ekstrem da?

Her er saken.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse