Høybråten advarer mot «ekstremsekulært vanvidd»

I et innlegg på verdidebatt.no kritiserer KrF-leder Dagfinn Høybråten en rekke tendenser til å ville fjerne religiøse symboler fra det offentlige rom, senest europeiske jusprofessorers frykt for at en dom mot italienske skolekrusifiks skal kunne brukes for å fjerne flagg med kors.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2010 kl 00:12

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Hei, Høybråten, "ekstremsekulært"??? Du er jo helt på bærtur, mann. Det er sekulariteten som er det nøytrale stedet på linja, og religionene som står for det ekstreme.

Du vet de som hevdet at jorda var verdens navle og alt annet snurret rundt den? Alle som hevdet noe annet var kjettere som spottet Gud.

Du er jo ikke bedre enn disse inkvisitorene.

Å hevde at det sannsynligvis ikke finnes noen Gud, er et nøytralt utgangspunkt. Å hevde at det finnes Gud(er), er mer spekulativt, og dermed mer ekstremt.
Og når man i tillegg tar med alle de absurditetene religiøse mennesker foretar seg, hvem er ekstrem da?

Her er saken.

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.