Foreslår å frata kirken retten til å vie

Alle må bli borgerlig gift, før de eventuelt får en velsignelse i kirken etterpå. Det mener et regjeringsoppnevnt utvalg som legger frem sin rapport i dag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.01.2013 kl 08:54

– Det er begrunnet med at dette er en tydeliggjøring av at det å inngå et ekteskap er en juridisk handling som kan feires og markeres livssynsmessig enten det er i kirke eller andre trossamfunn, sier leder i Tros- og livssynspolitisk utvalg, Sturla Stålsett, til NRK og legger til:

– Det er viktig for flertallet i utvalget å tydeliggjøre at alt det som handler om rett, skilsmisse, arv og så videre hører under lovens område.

Tros- og livssynspolitisk utvalg er underlagt kulturdepartementet og har som oppgave å foreta en gjennomgang av statens tros- og livssynspolitikk samt fremme forslag som kan bidra til å skape en mer helhetlig politikk på feltet.

I dag kan man gifte seg hos styresmaktene i en borgerlig vigsel, en prest i en kirkelig vigsel eller av en godkjent seremonileder fra et livssyns- eller trossamfunn.

Men utvalget foreslår nå at alle må innom en dommer for å vigsles, og skulle man ønske at ekteskapet skal bli velsignet av en prest, må man ta turen til kirken etter at man har blitt viet av dommeren.

Les mer her.

Dette er flotte saker, og noe vi har hevda lenge.
Hareide er så patetisk at det er flaut, men det var dette med at det er vanskelig å miste privilegier, da...

Hakket verre er det at de vil tillate religiøse symboler på uniformer.

Mens denne er litt morsom: Tros- og livssynssamfunn må drives og finansieres av medlemmene selv, mener et mindretall i Tros- og livssynsutvalget.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse