Religiøs rasisme

100 000 ultraortodokse jøder heiet fram 33 foreldre som går i fengsel fordi de ikke ønsker at barna deres skal gå i klasse med annerledes troende

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.07.2010 kl 03:51

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I dag møtte 33 ultraortodokse jøder opp på politikammeret i Jerusalem for å sone to uker i fengsel.

Foreldrene nekter barna sine å gå i klasse med jøder av arabisk eller afrikansk opprinnelse (sephardijøder). Konflikten har sitt opphav på en religiøs skole på Vestbredden.

Grunnen skal være at de arabiske og afrikanske jødene ikke er like rettroende som de selv.

Askenasijødene stammer fra Europa og er sist kjent i Norge fra serien «Hjernevask», der forskere på intelligens omtalte dem som det mest intelligente folkeslaget i verden.

Les hele saken her.

Det morsomste med hele Dagbladartikkelen er at debatten er blitt stengt grunnet rasistiske innlegg. Resten er jo bare trist...

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester