Shiva: Kreasjonister, forén eder!

 

Saken: Kristne og muslimske kreasjonister kjører nå felles front mot evolusjonsteorien.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Vel, det var vel bare et spørsmål om tid før jeg skulle lese om det i norske aviser, og nå kommer altså Dagbladet med en artikkel om muslimske og kristne kreasjonister som samarbeider for å bekjempe den vitenskapelige teorien som omhandler livets utvikling på Jorda.

USA og Tyrkia

Vi hører som regel bare om USA når det er snakk om kreasjonister. Der støttes de av flertallet av befolkningen. Men de siste årene har kontakten mellom de amerikanske kreasjonistene og likesinnede i Tyrkia blitt styrket veldig, ikke rart da begge landene ligger nederst blant de landene som var med i kartleggingen av aksepten av evolusjonsteorien rundt om i verden. Særlig er det Institute for Creation Research (ICR) i USA og kreasjonistorganisasjonen Bilim Arastrima Vakfi (BAV) i Tyrkia som har holdt tett og jevnlig kontakt.

Evolusjon er fælt

Det disse to organisasjonene, som kreasjonistorganisasjoner ellers, driver med er å rakke ned på den skumle evolusjonsteorien. Alt de gjør er å påvise mangler i den vitenskapelige teorien (som blir avvist gang på gang av de som faktisk har peiling på stoffet), fare med løgn om hva teorien sier eller å drive med skremselspropaganda (f.eks. at teorien Darwin fremsatte i 1859 fører til nazisme, kommunisme, fascisme, rasisme, moralsk forfall, antisemittisme, terrorisme, drap og ødeleggelser - akkurat som om alle oppførte seg eksemplarisk før Darwin lanserte sin teori). Det viktigste for disse er å stoppe undervisningen av evolusjonsteorien i skolen.

Norge har også sin egen kreasjonistorganisasjon; Origo Norge. De har blant annet i år (siden det er jubileum for Darwin) gitt ut boken Darwin 200 år - en festbrems og promotert filmen Expelled: No Intelligence Allowed som jeg har omtalt tidligere. Jeg har kjøpt boken til Origo, men ikke fått lest den ennå. Dere kan være sikre på at jeg skal gi en aldri så liten bokanmeldelse når jeg har lest den! ;D

Latterlig

At det er motstand mot denne teorien er ganske interessant egentlig. Det finnes en haug av vitenskapelige teorier som forklarer på en meget god måte hvordan ting fungerer, men det er få som skaper så mye kontrovers som den Charles Darwin fremsatte for 150 år siden. Som astrofysiker Øystein Elgarøy var inne på under debattmøtet Darwin og religion på Litteraturhuset i går så har vi Big Bang-teorien. Det er en teori som forteller oss at universet utvider seg i en stadig økende hastighet, som fører til at avstanden mellom galaksene blir større og større og at tilværelsen hele kommer til å ende i kulde og mørke. Men det som skaper kontrovers på denne kloden er at vi er i slekt med en sopp. (Nå er kreasjonistene som regel mot både ledende astrofysikk og geologi, men det er egentlig bare biologene som får gjennomgå av denne gruppen.)

Det hele er egentlig ganske latterlig. Uansett hvor mye man ikke liker at alle levende organismer på denne planeten er i slekt og har en felles forfar, så går det ikke an å gjemme seg fra realiteten. Som Philip K. Dick sier det:

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.

Det er fullt mulig at evolusjonsteorien tar fundamentalt feil, men det er den eneste fungerende forklaringsmodellen vi har på hvordan livet har utviklet seg på Jorda. Alle mulige bevis og observasjoner peker i evolusjonsforklaringens retning, og inntil kreasjonistene har noe vitenskapelig å komme med som kan velte det nåværende rammeverket i biologien så må de bare finne seg i å bli sett på som noen tullinger styrt av en religiøse agenda.

Shivas blogg her.
Gjengitt med tillatelse.

Nøkkelord

Siste nytt i Meninger

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Kjære Erna, jeg liker deg egentlig veldig godt. Men nå har du bomma.

Godbiter fra Visjon Norge

Så lenge det finnes slike mennesker, er det behov for Hedningsamfunnet