Teologisk oppgjør av Einar Gelius

Teologisk oppgjør av Einar Gelius

I islam er det satt opp ulike regler for mann og kvinne med hensyn til autoritet, ekteskap, skilsmisse, arv og vitnetroverdighet. Menneskerettighetene er på kollisjonskurs med kvinnesynet, slik det kommer til uttrykk i den tradisjonelle islamske loven sier presten Einar Gelius FOTO: Kristofer Sandberg

Vi må våge å bekjempe de destruktive meningene og holdningene som mennesker også i vårt samfunn praktiserer i religionenes navn, skriver prest Einar Gelius.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2013 kl 19:59

I dagens VG tar presten Einar Gelius et oppgjør med både kristendommens teologi og islam. Han sier blant annet:

"Kristendommen og kirken har heldigvis mistet mye av sin makt og kontroll over mennesker. Det er et sunnhetstegn at folket ikke lenger finner seg i kristendommens makt og maktmisbruk.

Vi skal eksempelvis ikke mange tiår tilbake for å registrere skremmende holdninger til homofile innenfor kirken. I 1954 kom det en uttalelse fra landets biskoper, der det blant annet sto: «Homoseksuelle handlinger bør få gjelde som de perverse og forkastelige ting de er …. En må være merksam på at vi her står overfor en fare av verdensdimensjoner.». I dag ville neppe én eneste biskop uttrykke seg i lignende ordelag. Etter mange år har den kristne religionen måtte tilpasse seg et demokratisk og åpent samfunn – med kritiske søkelys rettet mot seg. Det har utvilsomt vært bra for kristendommens utvikling"

Einar Gelius mener at nå er tiden kommet til å ta det samme oppgjøret med Islam.

Les hele artikkelen her

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse