Stanghelle med gode poenger

De høyreradikale kreftene i kristennorge rører seg, og har forsåvidt gjort det en stund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2009 kl 01:18

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Dette er helt logisk. Jo mer en pendel svinger én veg, jo mer må den svinge også den andre vegen.
Norge er i ferd med å bli svært sekulært, og dermed re-mobiliserer kristenfundamentalistene, for å motvirke de sekulærer strømningene. Resultatet blir større spennvidde, og mer ekstremitet, i begge retninger. (Ja, Hedningsamfunnet er i sin natur temmelig ekstremt, som vil direkte motvirke religionens innflytelse. De flerste mennesker idag bryr seg bare ikke så hardt.)

5. september var det en markering på Moster, for re-kristning av Norge.
I den anledning har Harald Stanghelle, politisk redaktør i Aftenposten, en ålreit kommentar, i disse valgtider.

"Frp har lenge vært en effektiv utfordrer. Selv ikke Frps dødshjelpvedtak har fått de mest ivrige kristenkonservative til å vende partiet ryggen. Underlig nok, siden et slikt vedtak i et hvilket som helst annet parti ville fått Norge IDAG-redaktør Finn Jarle Sæle og hans flokk til å utstede bannbullen. At det ikke skjer, viser jo bare det enkle faktum at selv norske kristenfundamentalister kan vise seg svært så etisk tilpasningsdyktige. For også i slike kretser er prinsipper til salgs når det faller seg slik."

Hele på http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/stanghelle/article3253314.ece

Og er du ellers ute etter mer stoff om Sæles etiske standard, så finner du en sak vi har brakt tidligere her:

http://blog.tjomlid.com/?p=2032

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

AnnonseAnnonse