Hvorfor ikke være kristen?

Letteste oppsummeringa vi har gjort, ever:

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2009 kl 10:44

Tatt fra et innlegg på verdidebatt.no:

"For meg er det derfor kun én religon som passer, og det er den som tilbyr full tilgivelse og at noen (Kristus) har sonet for mine misgjerninger*. Jeg tenker med skrekk og gru på hva jeg måtte gjennomgå hvis jeg selv skulle stå til regnskap for all elendigheten**. Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om min egen livsførsel, jeg gjør jo så godt jeg kan, men hver eneste dag kommer jeg sørgerlig til kort.***"

Håkei:

  • * Hedninger slipper ha dårlig samvittighet for at en uskyldig jævel måtte tortureres og dø for deres skyld. Heldigvis.
  • ** Hedninger slipper denne skrekken og gruen, fordi de vet at det er bare bullshit. Heldigvis.
  • *** Hedninger gjør nok også gjerne så godt de kan, for å gjøre verden til et bedre sted, men fordi det er moraslk riktig, ikke av frykt for en dømmende himmelnisse.

Hva er mest moralsk: Å hjelpe medmennesker av bekymring for deres lidelser, eller å hjelpe dem fordi du tror universets skaper vil belønne deg for det?
Sam Harris (Fra Kjetterbibelen)

Det kan stilles spørsmål om en oppførsel som skyldes frykt for evig straff kan kalles moralsk, eller bare bør betraktes som feig.
Margaret Mead (Fra Kjetterbibelen).

Hvem er, puster, ler, lever friest??

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse