Hvorfor ikke være kristen?

Letteste oppsummeringa vi har gjort, ever:

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.10.2009 kl 10:44

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Tatt fra et innlegg på verdidebatt.no:

"For meg er det derfor kun én religon som passer, og det er den som tilbyr full tilgivelse og at noen (Kristus) har sonet for mine misgjerninger*. Jeg tenker med skrekk og gru på hva jeg måtte gjennomgå hvis jeg selv skulle stå til regnskap for all elendigheten**. Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om min egen livsførsel, jeg gjør jo så godt jeg kan, men hver eneste dag kommer jeg sørgerlig til kort.***"

Håkei:

  • * Hedninger slipper ha dårlig samvittighet for at en uskyldig jævel måtte tortureres og dø for deres skyld. Heldigvis.
  • ** Hedninger slipper denne skrekken og gruen, fordi de vet at det er bare bullshit. Heldigvis.
  • *** Hedninger gjør nok også gjerne så godt de kan, for å gjøre verden til et bedre sted, men fordi det er moraslk riktig, ikke av frykt for en dømmende himmelnisse.

Hva er mest moralsk: Å hjelpe medmennesker av bekymring for deres lidelser, eller å hjelpe dem fordi du tror universets skaper vil belønne deg for det?
Sam Harris (Fra Kjetterbibelen)

Det kan stilles spørsmål om en oppførsel som skyldes frykt for evig straff kan kalles moralsk, eller bare bør betraktes som feig.
Margaret Mead (Fra Kjetterbibelen).

Hvem er, puster, ler, lever friest??

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...