Er dette en mobber?

Stadig flere kristne mobbes på arbeidsplassen, viser tall P4 har hentet inn fra Kristelig Fagforening.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.11.2009 kl 10:05

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Mer kan leses på http://www.dagenmagazinet.no//Nyheter//Samfunn/tabid/248/Default.aspx?ModuleId=64228&articleView=true.

Ok, sjølsagt er mobbing alvorlig. Men jeg lurer litt: Hva defineres som mobbing?

Dette eksempelet er tatt fra en debatt på nett:

"Debattant 1:
Gud er en god Gud.

Debattant 2:
Som i Salmenes bok 137:9?
Og Jesaja 13:16?
Og Hosea 14:1?
Og Sefanja 1:18?
Og Jeremia 25:33?
Og 1 Sam 15:3?
Og 2. Krøn 25:12?
Og for å forlange dødsstraff for:
- trassige sønner (5.Mos.2:18-21)- samleie under menstruasjonen(!) (3.Mos.20:18)- homofili (3.Mos.20:13)- ikke å være omskåret (1.Mos.17:14)- å jobbe på helligdagen (2.Mos.31:14-17)- å gjøre narr av Herren (3.Mos.24:16)- ikke å feire påske (4.Mos.9:13)- å konvertere (5.Mos.17:2-5)

- Den førstefødte sønn skal ofres (2.Mos.22:29f)- Funksjonshemmede er uønsket (3.Mos.21:16-23)- Folkemord, tillatelse til voldtekter, drap på spebarn og gravide kvinner. (4.Mos.31:7ff. Deler av teksten er fjernet i den nyeste oversettelsen.)- Barn og barnebarn straffes stadig vekk for fedrenes synder. (F. eks ble Kaanan dømt til slaveri fordi hans far Kan ufrivillig ble vitne til at HANS far Noa ravet snydens full rundt omkring)- Dømmer til «evig pine» i et brennende Helvete

Hvis dette er "godhet", lurer jeg på hva du betegner som "ondskap"...

Debattant 3:
Det er noe ondskapsfullt av deg å trekke fram disse versene uten å sette dem inn i den rabbinske tradisjon de hører hjemme i. Du skal ikke se bort fra at f.eks. Ramban som er en klassiker i tolkning av disse tingene, kan gi en større dybe og horisont - såpass større at du ser at du faktisk er litt ondskapsfull når du leser Biblene som Fanden selv. For det er det du gjør - og ikke bare du, men alle dere som skjære inn i en semittisk tradisjon og kaldsiterer fra de jødiske skrifter.

Debattant 2:
Det som er ondskapsfullt, er å påstå at "Gud er god!" uten å gjøre oppmerksom på all ondskapen som Bibelen er proppfull av, NT like vel som GT.

Og "den rabbinske tradisjon" som du trekker fram, er et godt poeng. Den har ingenting i år 2009 å gjøre.

Debattant 3:
Det var ondskapsfullt sagt.

Debattant 2:
Ondskapsfullt?? Dersom jeg hadde sagt noe tilsvarende til en åsatruer, hadde du ikke leet på et øyenbryn, for norrøn mytologi er jo bare tull, ikke sant? Den kristne mytologien fortjener ikke noen annen stilling i samfunnet, enn den norrøne, greske og romerske, og forsåvidt alle de andre.

Blasfemi var en gang å spotte Gud. I dag er det å såre de troende. Ronnie Johanson

Religiøse hyklere angriper fritenkerne med latterliggjøring, sarkasme og ukvemsord. Hvis fritenkeren svarer med samme mynt, blir han høytidelig minnet om at han har ikke rett til å krenke folks religiøse følelser.
Chapman Cohen"

Debattant 2 beskyldes for å være ondskapsfull. Bedriver h*n dermed mobbing?
I fall ja, går denne debattanten over streken?

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...