Publisert: - Oppdatert: 06.10.2013 kl 19:39

Det har gått noen runder med omskjæring igjen i media. Her er en, som er interessant, fordi den kommer fra en jurist.

 

Publisert:

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.

 
En kamp om verdier

Publisert: - Oppdatert: 02.03.2013 kl 15:42

Det pågår en kulturkamp i Norge. Vi må ikke rydde bort alt som minner oss på den mer enn tusen år gamle kristne kulturarven vår, skriver Frp-leder Siv Jensen.

 
Teologisk oppgjør av Einar Gelius

Publisert: - Oppdatert: 23.02.2013 kl 19:59

Vi må våge å bekjempe de destruktive meningene og holdningene som mennesker også i vårt samfunn praktiserer i religionenes navn, skriver prest Einar Gelius.

 

Publisert:

Alle har krav på respekt for retten til å tro, men ingen har krav på respekt for innholdet i sin tro", sier Sylo Taraku, nestleder i LIM. Det har vært hovedmantraet til Hedningsamfunnet i årevis.

 
Når debatt blir drapsmotiv

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2013 kl 13:38

Det er blitt farligere å ytre seg i de nordiske land.

 

Publisert:

Nylig hadde Janne Haaland Matlary en kronikk i Dagens Næringsliv hvor hun mener det er «et faretegn ved nasjonens tilstand» at nordmenn tror på «auraer, lyskrefter og annet dill». Jonas Gahr Støre rykket da på banen og undret seg over om det ikke er slik at Matlary som troende katolikk kanskje tror...

 

Publisert:

Hyggelig blogg! Med mange gode poeng.

 

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2012 kl 23:59

Jeg er glad i å feire jul og advent. Som en gudløs liberaler har jeg ifølge kirkeverge Robert Wright likevel misforstått helt, og feirer en høytid uten bakenforliggende innhold, skriver ateist og stipendiat Erling W. Rognli.

 

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2012 kl 12:25

"Såret og skuffet"

 

Publisert:

Artig liten kronikk i Aftenposten (men ikke noe vi sjøl ikke har påpekt leeeenge...)

 

Publisert:

I siste utgave av HEF-tidsskriftet Humanist går Øyvind Strømmen hardt ut mot hovedstyrets vedtak om å gå inn for forbud mot omskjæring av gutter.

 

Publisert:

Religion. Ingenting tramper så grundig på menneskers verdighet som forestillingen om helvete.

 

Publisert:

I 2009 var 80,7% av den norske befolkning medlemmer av statskirken ifølge Wikipedia. Det skulle bli nesten fire millioner medlemmer, noe som gjør Den norske kirke til landets desidert største organisasjon. Kirken får i all hovedsak sine medlemmer ved at foreldre lar sine håpefulle små døpes inn, noe...

 

Publisert:

"Jeg blir oppriktig skremt av slike statusmeldinger og kommentarer fra kristne. Virkelig, virkelig skremt." Vel... Det som skremmer MEG, er at disse kristne står så indoktrinert i sitt sjølbedrag at de ikke engang er mottagelig for skyts som det de får her. Les - og kos deg! :-)

 

Publisert:

Det er kjølig og ganske stille i sentrumsgatene så tidlig på morgenen. Jeg har vært våken lenge og tar en spasertur.

 

Publisert:

Et personlig meningsinnlegg om omskjæring

 

Publisert: - Oppdatert: 07.09.2011 kl 18:21

RLE (Religion, livssyn og etikk) bør kuttes ut fra norsk skole de første fire årene av barneskolen. Og gjerne erstattes av realfag.

 

Publisert:

Det hadde vært deilig med noen ildsprutende forskere som gikk løs på ukunnskap og grunnløse påstander, skriver redaktør Nina Kristiansen i denne kommentaren.

 
Er Anne Holt vår målestokk?

Publisert:

Anne Holt finner det i Dagbladet 19.08.2011 «helt uproblematisk» at Staten ser ut til å mene at et religiøst livssyn bør ha tilnærmet monopol på sorg i Norge. At den Norske Kirke gjør en jobb når de blir bedt om det er selvfølgelig og den har de gjort godt. Holt derimot levner liten sympati for at e...

 

Publisert:

I boken “Frihet og religion” argumenterer Torkel Brekke i tankesmien Civita for et administrativt og økonomisk skille mellom stat og kirke. Som ateist må jeg si meg uenig.

 

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2011 kl 05:00

Vi må slutte å beskytte og særbehandle islam.

 

Publisert:

Regjeringen klarte ikke å bryte tradisjonen med å samles i et utvalgt trossamfunn da sorg og håp skulle manifesteres.

 

Publisert:

Mer om DnKs medlemsjuks.

 

Publisert: - Oppdatert: 26.07.2011 kl 13:24

Jeg er førstekandidat for Oslo Kristent Samlingsparti. Jeg er som alle andre i dyp sorg over de grusomme terrorhandlingene i Oslo sentrum og på Utøya. Vi tar på det sterkeste avstand fra disse handlingene. På den annen side er ikke vi som kjenner Bibelen og står Kristus nært, overrasket. Jeg har ...