- Religiøs tro er overtro

Religiøse mennesker mistolker verden, mener cand. scient. Morten Monrad Pedersen, der er forfatter til ny religionskritisk bog

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

- Jeg ser religiøs tro som en form for overtro. Tro på genopstandelsen er ikke anderledes end tro på spøgelser og healing, fordi den ikke er understøttet af logik og observationer.

Det siger cand. scient. Morten Monrad Pedersen, der er aktuel med den religionskritiske bog Den 7. sans – Hvorfor misforstår vi verden.

Ifølge forfatteren kan tro deles op i to former: Overtro, som for ham er det samme som religiøs tro, og tro, der er logisk dokumentation bag.

- Jeg mener at tro i betydningen, ”jeg tror, at der står en liter mælk i køleskabet, fordi jeg satte den derind i går”, står i et rimeligt forhold til dokumentationen. Overtro går ud over, hvad man har dokumentation for, og derfor holder den form for tro ikke, mener Morten Monrad Pedersen.

Hele saken kan leses her.

Vårt Land tar også tak i saken, men med sin egen vri, de henger seg opp i melka.
Her er deres relativt korte omtale.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Fra Fritanke.no

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...