Hva er Gud?

Spørsmålet er om mennesket skapte Gud, eller om Gud skapte mennesket. Hva tror du?

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Hva er egentlig Gud?
En ny film stiller spørsmålet.

- Jeg var frustrert over den barnslige mentaliteten som preger verden. Jeg kaller det «min Gud er bedre enn din Gud»-syndromet, skriver regissør Peter Rodger på sin egen hjemmeside.

Guds sendebud
I løpet av tre år besøkte filmskaperen 23 land. Spørsmålet han stilte menneskene han traff var enkelt, likevel komplekst: «Hva er Gud?»

Reisen er blitt til dokumentaren «Oh My God», en film som får amerikansk premiere 13.november.

- Syndromet preger hele verden. Vi har voksne menn som krasjer fly inn i bygninger mens de roper «Gud er stor», vi har en amerikansk president som i 2003 forteller BBC at han invaderte Irak fordi Gud ba ham om det, vi har ledere verden over som som hevder de er Guds representant på jorda, vi har mennesker som sprenger seg selv til biter, sammen med uskyldige, for å kjøpe seg en plass i himmelen. Jeg var interessert i å finne ut hva folk tenkte om dette vesenet, «Gud», som er grunnen til så mye sorg og smerte, skriver Rodger.

I filmen intervjuer han barn, kjendiser, religiøse ledere, politikere, fanatikere, og vanlige mennesker i alle aldre.

- Jeg fikk svar jeg forventet, men også mange svært overraskende svar. Svar som manet til ettertanke. Spørsmålet jeg likevel sitter igjen med, som er umulig å svare på, er om mennesket skapte Gud, eller om Gud skapte mennesket. Hva tror du?

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Fra Fritanke.no

I følge ferske regnskapstall har gavetilstrømmingen til den kristne TV-kanalen Visjon Norge gått betydelig ned. "Du er en jævla drittsekk" svarte TV-pastor Jan Hanvold da NRK ville intervjue ham om de fallende gaveinntektene til TV-kanalen.

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Ny bok

Hedningen John Einbu har kommet med ny bok.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...