Katolsk biskop i Trondheim tilsto overgrep mot altergutt

Den tidligere katolske biskopen i Trondheim, Georg Müller, har tilstått seksuelt misbruk av en mindreårig altergutt for mange år siden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2010 kl 01:20

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Misbruket var den egentlige grunnen til at biskop Georg Müller helt uventet gikk av i juni i fjor.

– Det er en dypt tragisk sak, som er et hardt slag for oss alle. At han har innrømmet det er jo bra, men det er helt grusomt å høre om, sier pressekontakt pater Pål Brattbakk i Oslo katolske bispedømme til NRK.no.

Du kan lese resten av denne artikkelen her, men ellers vil du garantert finne tusenvis av artikler om denne saken i alle aviser i dagene framover.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester