Muslim nektet å håndhilse - mistet dagpenger

Nå har tingretten dømt Arbeidsformidlingen i Sverige for diskriminering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2010 kl 21:44

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den muslimske mannen ble fratatt både arbeidsledighetstrygd og praksisplass etter å ha nektet å ta en kvinne i hånden.

Nå har Stockholm tingrett dømt Arbeidsformidlingen for diskriminering. De må nå betale 60.000 svenske kroner i erstatning til mannen for krenkelse.

Det var i 2005 at arbeidsformidlingen henviste mannen til et arbeidsmarkedsprogram.

Mens han gjennomførte programmet, hadde mannen krav på økonomisk bistand i form av dagpenger. I forhold til gjeldende praksis, og som et ledd i programmet, ble det arrangert et møte i 2006 med et foretak hvor han skulle søke praksisplass som sveiser.

I møtet med arbeidsgiveren Jeanett Löding nektet mannen å hilse på kvinnen. Han forklarte at han ikke fikk ta fremmede kvinner i hånden på grunn av sin religion.

Her er hele saken.

Har svenskene gått fra både vett og forstand?? Kanskje var det ikke riktig å frata ham godene som følge av oppførselen, men HAN ble ikke krenket! Derimot var det da vel HAN som krenket HENNE!!? Eller er det vi som begynner å miste bakkekontakten her??
Sånne dommer som dette fyrer opp under rasisme.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

 

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.