Muslim nektet å håndhilse - mistet dagpenger

Nå har tingretten dømt Arbeidsformidlingen i Sverige for diskriminering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2010 kl 21:44

Ateistene
Hedningsamfunnet

Den muslimske mannen ble fratatt både arbeidsledighetstrygd og praksisplass etter å ha nektet å ta en kvinne i hånden.

Nå har Stockholm tingrett dømt Arbeidsformidlingen for diskriminering. De må nå betale 60.000 svenske kroner i erstatning til mannen for krenkelse.

Det var i 2005 at arbeidsformidlingen henviste mannen til et arbeidsmarkedsprogram.

Mens han gjennomførte programmet, hadde mannen krav på økonomisk bistand i form av dagpenger. I forhold til gjeldende praksis, og som et ledd i programmet, ble det arrangert et møte i 2006 med et foretak hvor han skulle søke praksisplass som sveiser.

I møtet med arbeidsgiveren Jeanett Löding nektet mannen å hilse på kvinnen. Han forklarte at han ikke fikk ta fremmede kvinner i hånden på grunn av sin religion.

Her er hele saken.

Har svenskene gått fra både vett og forstand?? Kanskje var det ikke riktig å frata ham godene som følge av oppførselen, men HAN ble ikke krenket! Derimot var det da vel HAN som krenket HENNE!!? Eller er det vi som begynner å miste bakkekontakten her??
Sånne dommer som dette fyrer opp under rasisme.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.