Hijabforbud skaper splid

I Norge raser hijabdebatten. I Tyrkia krangler man så fillene fyker om det lille tøystykket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.03.2010 kl 00:25

Ateistene
Hedningsamfunnet

Få steder er hijabdebatten så tilspisset som i Tyrkia der det er forbudt å bruke hijab, niqab og burka ved universiteter, skoler og i offentlige bygninger.

Forrige måned var det masseslagsmål i nasjonalforsamlingen. Flere av representantene havnet på sykehus. Bakgrunnen var at en opposisjonspolitiker kom med sarkastiske bemerkninger etter at kona til den islamvennlige statsministeren Reçep Tayyip Erdogan ikke fikk besøke en såret soldat på sykehus fordi hun hadde på seg hijab.

Sekulære krefter ser på hijaben som et religiøst skalkeskjul for radikale islamister som vil utradere landets sekulære styresett.

Ganske interessant artikkel, anbefales. Les her.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.