Voldtektsoffer (15) dømt til 100 piskeslag

Pisking Maldivene FOTO: Ukjent

En 15 år gammel jente ble dømt til 100 piskeslag for å bli gravid utenfor ekteskap. Jenta ble gravid etter å ha blitt voldtatt av sin egen stefar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2013 kl 15:27

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Jenta ble dømt etter at stefaren hadde voldtatt henne gjentatte ganger og drept babyen de fikk sammen. Babyen ble funnet drept og begravet på en øy nord i Maldivene.

Aktoratet forsvarer dommen og sier at jenta begikk en ulovlig handling frivillig. Piskeslagene skal utføres når jenta fyller 18 år, men jenta kan selv be om å få straffen fullbyrdet tidligere. I tillegg til de 100 piskeslagene ble hun også dømt til å sitte i husarrest i 8 måneder.

Ahmed Faiz i Amnesty International uttaler at pisking er en grusom, nedverdigende og inhuman straff og Amnesty er overrasket over at myndighetene ikke gjør mer for å stoppe både straffemetoden og loven som tillater at jenter kan dømmes for å bli voldtatt.

Myndighetene i landet har uttalt at de ikke er enige i straffen jenta skal få, og at de vurderer å endre loven.

Kilde: VG og BBC

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester