Voldtektsoffer (15) dømt til 100 piskeslag

Pisking Maldivene FOTO: Ukjent

Voldtektsoffer (15) dømt til 100 piskeslag

En 15 år gammel jente ble dømt til 100 piskeslag for å bli gravid utenfor ekteskap. Jenta ble gravid etter å ha blitt voldtatt av sin egen stefar.

Sist oppdatert:
27.02.2013 kl 15:27

Jenta ble dømt etter at stefaren hadde voldtatt henne gjentatte ganger og drept babyen de fikk sammen. Babyen ble funnet drept og begravet på en øy nord i Maldivene.

Aktoratet forsvarer dommen og sier at jenta begikk en ulovlig handling frivillig. Piskeslagene skal utføres når jenta fyller 18 år, men jenta kan selv be om å få straffen fullbyrdet tidligere. I tillegg til de 100 piskeslagene ble hun også dømt til å sitte i husarrest i 8 måneder.

Ahmed Faiz i Amnesty International uttaler at pisking er en grusom, nedverdigende og inhuman straff og Amnesty er overrasket over at myndighetene ikke gjør mer for å stoppe både straffemetoden og loven som tillater at jenter kan dømmes for å bli voldtatt.

Myndighetene i landet har uttalt at de ikke er enige i straffen jenta skal få, og at de vurderer å endre loven.

Kilde: VG og BBC

 

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

 

Human-Etisk Forbund reagerer på Solbergs skolegudstjeneste-utspill

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

 
AnnonseAnnonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!