Har du lest denne klassikeren?

Roten til alt vondt. Absolutt ALT.

Tøys? Eller alvor?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2009 kl 23:02

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Kvinnen brakte synden til Jorden da hun tok til seg av det forbudte eplet, og synden har vært blant oss siden. I våre dager manifesterer synden seg gjennom blant annet klimaendringer og en feilslått ernæringspolitik, og det er utrolig at ingen politikere eller forskere setter fingeren på det egentlige problemet; kvinner i arbeidslivet!

Før den industrielle revolusjonen var mannen yrkesaktiv, og aktiviteten var i småskala bedrifter og enkeltforetak med svært begrensede utslipp. De store krigene tvag fram en industriell produksjon, og kvinner så sitt snitt til å trenge seg inn i arbeidslivet. En kan vel på sett og vis anta at de to store krigenes omfang ble muliggjort nettopp av dette.
Etter krigene hadde denne synden gitt kvinnene blod på tann og flukten fra hjemmet ikke bare fortsatte, men ekskalerte, slik at omtrent alle kvinner i dag likestiller seg med mannen og forsøker å ta hans plass i den tidligere guddommelige ordning.

Hva medfører dette? Ikke bare er produksjonen direkte mangedoblet og således utslippene gjennom dette, men transporten av millioner av kvinner medfører også atter en eksplosiv økning i utslipp. Dette forsterkes i tillegg av at kvinner ofte har gamle og svært forurensende biler, og har et kjøremønster som ytterligere forverrer dette.
Et annet aspekt ved dette er at resten av familien tvinges over på ferdig- og hurtigmat som også produseres på miljømessig uheldige måter. Dette medfører også den store grad av feilernæring en ser blant menn og unge i dag, med vektproblemer og dårlig tannhelse.

Et av mange andre negative aspekter ved dette er jo behovet for barnehager og den transport dette medfører.
Er så dette nødvendig når vi ser på skadevirkningene? Familienes økte forbruk går i all hovedsak til luksusforbruk og annen synd, som igjen er forurensende. Reising, kafébesøk (som medfører at unger ikke lærer å gå), kino, kosmetikk og moteklær.
Et forbud mot kvinner i arbeidslivet ville ikke bare løst klimaproblemene i verden over natten, men har også gjort en slutt på barnehagekøer og unødig kjøring, halvert bilparken og gitt familiene et sunt og godt kosthold. Andre goder for samfunet ville vært lavere pensjonsforpliktelser, færre skilsmisser, færre alenemødre, flere innvandrere i arbeid, og mindre homofili.
Jeg håper politikerne nå vil ta dette seriøst opp og løse problemene med dagens synd.

(Dette er et ekte avisinnlegg, visstnok fra Rogalands Avis. Vi har problemer med å tro at det er ironsik ment, men enda større problemer med å begripe at noen faktisk kan MENE dette.)

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.