Sånn i forbindelse med 8. mars...

 

Et lite utfall mot kvinnefiendtlig religion (finnes det annet??)

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2010 kl 10:12

Ateistene
Hedningsamfunnet

Kvinnedagen og religion

I en avis kunne man forleden lese om en kvinnelig prest som startet en tradisjon med kvinnedag-gudstjeneste et sted på sørlandet. Det er neppe det eneste stedet det arrangeres noe kirkelig denne dagen.

I Bibelen kan man blant mye annet vanvittig lese følgende: Det kreves dødsstraff bl.a.for brud som ikke kan bevise sin jomfrudom og for voldtektsofre som ikke får ropt om hjelp. Krigsfanger skal drepes, bortsett fra unge jomfruer, som skal deles ut som krigsbytte. (4. Mos kap 31).
Gud ikke bare tillater, men direkte oppfordrer til, folkemord, voldtekter, drap på spebarn og gravide kvinner. (4.Mos.31:7ff. Deler av teksten er fjernet i den nyeste oversettelsen.)

Paulus uttalte for eksempel at 1. Kor: "Mannen er kvinnens hode", 9. Kor: "Mannen ble heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens." [...]"det er en skam for en kvinne å tale i menigheten." Ef: [...] "skal kvinnene underordne seg sine menn i alt." Osvosv.

Luther var en kvinnehater som blant annet ville henrette kvinner som nektet ektemannen sex (jfr dagens situasjon i Afghanistan)

Historien har gitt oss heksebrenninger, stort sett av kvinner (og barn). Kirka har tradisjonelt vært ekstremt negativ til all utvikling og framskritt, fordi det kommer i konflikt med Bibelen som Guds evige ord, derfor er det kirka som mest av alle har prøvd å hindre kvinnefrigjøring. I dag prøver kirka og dens folk desperat og fortvilet å tolke boka på en sånn måte at den kan tilpasses det moderne samfunn.

Å stå som kvinnelig prest på prekestolen og preke Guds ord som noe positivt til kvinner, er det ultimate svik mot eget kjønn. (Det samme gjelder sjølsagt for muslimer: Å stå som kvinne og forsvare Koranens budskap overfor kvinner, er like svikefullt.)

Gratulerer med dagen.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn