Sånn i forbindelse med 8. mars...

Sånn i forbindelse med 8. mars...

 

Et lite utfall mot kvinnefiendtlig religion (finnes det annet??)

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2010 kl 10:12

Kvinnedagen og religion

I en avis kunne man forleden lese om en kvinnelig prest som startet en tradisjon med kvinnedag-gudstjeneste et sted på sørlandet. Det er neppe det eneste stedet det arrangeres noe kirkelig denne dagen.

I Bibelen kan man blant mye annet vanvittig lese følgende: Det kreves dødsstraff bl.a.for brud som ikke kan bevise sin jomfrudom og for voldtektsofre som ikke får ropt om hjelp. Krigsfanger skal drepes, bortsett fra unge jomfruer, som skal deles ut som krigsbytte. (4. Mos kap 31).
Gud ikke bare tillater, men direkte oppfordrer til, folkemord, voldtekter, drap på spebarn og gravide kvinner. (4.Mos.31:7ff. Deler av teksten er fjernet i den nyeste oversettelsen.)

Paulus uttalte for eksempel at 1. Kor: "Mannen er kvinnens hode", 9. Kor: "Mannen ble heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens." [...]"det er en skam for en kvinne å tale i menigheten." Ef: [...] "skal kvinnene underordne seg sine menn i alt." Osvosv.

Luther var en kvinnehater som blant annet ville henrette kvinner som nektet ektemannen sex (jfr dagens situasjon i Afghanistan)

Historien har gitt oss heksebrenninger, stort sett av kvinner (og barn). Kirka har tradisjonelt vært ekstremt negativ til all utvikling og framskritt, fordi det kommer i konflikt med Bibelen som Guds evige ord, derfor er det kirka som mest av alle har prøvd å hindre kvinnefrigjøring. I dag prøver kirka og dens folk desperat og fortvilet å tolke boka på en sånn måte at den kan tilpasses det moderne samfunn.

Å stå som kvinnelig prest på prekestolen og preke Guds ord som noe positivt til kvinner, er det ultimate svik mot eget kjønn. (Det samme gjelder sjølsagt for muslimer: Å stå som kvinne og forsvare Koranens budskap overfor kvinner, er like svikefullt.)

Gratulerer med dagen.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse