Kvinner i islamsk lov

Er det plass for kvinners rettar og menneskerettar i islamsk lov, sharia?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2009 kl 09:58

Når vi høyrer om den islamske lovgjevinga sharia, ser vi for oss kvinner som vert steina for påstått hor og tjuvar som får armen hoggen av. Er det mogeleg å sameine sharia og menneskerettar?

Det var spørsmålet som vart stilt på eit seminar på Universitet i Bergen 26. november.

– Vanlegvis må aktivistar som arbeider for likestilling gjere det utanfor rammene av islam, sa professor Amina Wadud. Sjølv har ho valt å gjere det innanfrå, og på seminaret forklarte ho korleis.

– Muslimske kritikarar meiner at menneskerettane set eigeninteresse og vestleg individualisme i sentrum, i motsetnad til det dei meiner er å ta ansvar for samfunnet, sa islamprofessoren.

Les mer om saken her, men for å få lese alt, må du kjøpe dagens utgave av papiravisa.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse