Prest risikerer jobben etter hets av voldtektsoffer

Liten bygd i Sverige vendte seg mot en voldtatt 14 år gammel jente.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2010 kl 02:55

En prest risikerer å miste jobben etter avsløringen om at en liten bygd i Sverige vendte seg mot en voldtatt 14 år gammel jente.

Årsaken er at presten lot gutten som var dømt for ugjerningen, få delta under skoleavslutningen til klassen hvor 14-åringen gikk. Selv valgte voldtektsofferet å holde seg borte fra seremonien i kirken i bygda Bjästa i Västernorrland i fjor.

Avslutningen endte med at den dømte tenåringen delte ut blomster og fikk applaus.

Her er saken i Dagbladet, og her kan du se hele det svenske programmet (på svensk tv).

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse