Mister troen på paven

 

En av fire har et negativt syn på pave Benedikt etter overgrepsavsløringene i den katolske kirke.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Mange amerikanere har mistet troen på paven etter alle overgrepsavsløringene innen den katolske kirke.

Mens 4 prosent av de spurte hadde et ufordelaktig syn på paven i 2006, er andelen nå steget til 24 prosent, viser en måling utført for CBS News.

Her er mer statistikk.

Vi er litt ambivalente til disse tallene. På den ene siden er det jo flott at anseelsen hans stuper, men vi kan ikke annet enn bli litt irritert over hvor voldelig mye som skal til for at folk skal åpne aua!

Siste nytt i Katolsk

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Pave Frans ber den ka­tols­ke kirke om å trap­pe opp dia­lo­gen med isla­mis­ter og ate­is­ter.

 

De mest hysteriske konstellasjoner finner sted, bare saken er viktig nok!

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Dette har vi visst lenge, Hitchens påviste det for mange år siden. Men nå kommer rapporten fra en studie som beviser det til fulle.

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.