Milliardærens pakt med Gud

Albert Gubay lova å gje vekk halvparten av formuen til den katolske kyrkja om han ble millionær.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

No donerer ein av Storbritannias rike menn, Albert Gubay, formuen til ei stifting. Albert Gubay Charitable Foundation får med dette tilført heile 460 millionar pund – eller vel 4,1 milliardar kroner.

Halvparten av summen skal stiftinga til Albert Gubay så gje vekk til den katolske kyrkja i Storbritannia, som skal bruke pengane på ulike prosjekt, melder Christian Post.

Hele saken kan leses her.

Vi antar at disse "prosjektene" i all hovedsak vil være rehabilitering av prester som trenger hjelp til å komme på bedre tanker...

Siste nytt i Katolsk

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Pave Frans ber den ka­tols­ke kirke om å trap­pe opp dia­lo­gen med isla­mis­ter og ate­is­ter.

 

De mest hysteriske konstellasjoner finner sted, bare saken er viktig nok!

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Dette har vi visst lenge, Hitchens påviste det for mange år siden. Men nå kommer rapporten fra en studie som beviser det til fulle.

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.