Ut og stjæle prester

 

Vatikanets vervekampanje vekker oppsikt, skriver Simen Ekern i dagens Dagbladet.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Det er krevende tider for ledere av store verdensreligioner. Gud har utvilsomt gjort et comeback på den internasjonale scenen, men det er stadig større konkurranse om tilhengerne. Det finnes så mange spennende religionsalternativer nå, og for ledelsen kan det være en utfordring: Skal vi bli mer liberale, og satse på fotball og rock? Eller skal vi bli mer konservative, og håpe på at folk i våre dager helst vil bli ledet med formanende ord og fast hånd?

Den katolske kirken, ledet av pave Benedikt XVI, heller mot den siste varianten. Det er uvisst om strategien virker. Det som er sikkert, er at Paven har én alvorlig utfordring: Det er for få som vil bli katolske prester. Hvordan kan problemet løses? «Vel», ville et PR-byrå si, (og her holder jeg meg for god til å finne på en Bjarne Håkon Hanssen-vits), «jeg ville kikket litt på den regelen om at man må leve i sølibat for å være katolsk prest.»

Hele kronikken er å lese her.

Siste nytt i Katolsk

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Pave Frans ber den ka­tols­ke kirke om å trap­pe opp dia­lo­gen med isla­mis­ter og ate­is­ter.

 

De mest hysteriske konstellasjoner finner sted, bare saken er viktig nok!

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Dette har vi visst lenge, Hitchens påviste det for mange år siden. Men nå kommer rapporten fra en studie som beviser det til fulle.

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.