Paven bekymret for Berlusconis sexliv

Etter at det ble kjent at Silvio Berlusconi etterforskes for prostitusjon med mindreårige har Vatikanet engasjert seg i saken.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Ifølge BBC har Vatikanet, ved kardinal Tarcisco Bertone, tatt til orde i saken og vist sin bekymring for de nylige sexpåstandene. På vegne av den katolske kirke uttalte kardinalen på torsdag at han mener personer med stor myndighet burde vise en mer robust moral.

- Kirken oppfordrer spesielt de med en høy posisjon i samfunnet til å forplikte seg til en mer robust moral, en følelse av rettferdighet og legalitet, uttalte kardinalen i en offentlig og kritisk tale fra Den hellige stol, det ledende bispesetet for den katolske kirke.

Her er mer om saken.

Jaha... Betyr det at han ikke anser kirken og prester og slike for å ha "høy posisjon i samfunnet", da, siden de - prestene - åpenbart ikke er nødt til å inneha en robust moral?

Siste nytt i Katolsk

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Pave Frans ber den ka­tols­ke kirke om å trap­pe opp dia­lo­gen med isla­mis­ter og ate­is­ter.

 

De mest hysteriske konstellasjoner finner sted, bare saken er viktig nok!

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Dette har vi visst lenge, Hitchens påviste det for mange år siden. Men nå kommer rapporten fra en studie som beviser det til fulle.

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.