- Djevelen finnes i Vatikanet

Pavens sjefeksorsist skylder på Satan etter skandalene i Den katolske kirken.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Etter 70.000 demonutdrivelser og 25 års erfaring som sjefeksorsist i Vatikanstaten er Gabriele Amorth (85) sikker i sin sak: Djevelen lever og arbeider i pavens egen bakgård, og sørger for at noen av de fremste lederne i Den katolske kirken slett ikke oppfører seg som de skal.

Bevisene på den djevelske infiltrasjonen finner han blant annet i maktkampene som pågår i Vatikanstaten, skriver The Times. I tillegg, mener han, finnes det «kardinaler som ikke tror på Jesus og biskoper som er forbundet med djevelen».

- Det er sant det folk sier om «Satans røyk» i de hellige rom. Det er sant, alt sammen, blant annet de siste historiene om vold og pedofili, sier fader Amorth.

Her er mer morsomt.

A propos "røyk": Den første tanken som slo oss var at det kunne være interessant å vite hva denne fyren hadde røykt...

Siste nytt i Katolsk

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

Pave Frans ber den ka­tols­ke kirke om å trap­pe opp dia­lo­gen med isla­mis­ter og ate­is­ter.

 

De mest hysteriske konstellasjoner finner sted, bare saken er viktig nok!

Rapport: Moder Teresas godhed er en myte

Dette har vi visst lenge, Hitchens påviste det for mange år siden. Men nå kommer rapporten fra en studie som beviser det til fulle.

Hva gjør man med en pensjonert pave? Det kan ligge an til autoritetskonflikt i Vatikanet, skriver Øyvind Norderval, teologiprofessor ved Universitetet i Oslo.