Titusenvis demonstrerte for død over Asia (45)

Vil at alle som fornærmer Muhammed skal dø

Pakistan har verdens strengeste blasfemilover. Blasfemi mot Koranen straffes med fengsel på livstid, mens det er dødsstraff for blasfemi mot Muhammed.

Ingen har så langt blitt henrettet for blasfemi i Pakistan, selv om flere titalls mennesker er dømt til døden. De fleste blir benådet etter å ha sonet flere år i påvente av en rettskraftig dom, mens andre blir drept i forbindelse med rettssakene.

Moderate krefter i Pakistan ønsker å forandre blasfemilovene for å hindre absurde rettssaker, der uskyldige mennesker får livet ødelagt av falske anklager. Blasfemianklager brukes ofte som hevn i private konflikter, der den blasfemianklagede kan sitte flere år i fengsel uten dom og være i livsfare på grunn av mobber.

Les mer om saken her.

De har vireklig forstått hva som skal til for at verden skal tro dem når de hevder at islam er en snill og fredelig religion...

Siste nytt i Islam

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

 
Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Rana og andre moderate og konservative muslimer, som kritiserer reformasjon av Islam, mangler fremtidsvisjoner.

AnnonseAnnonse