Titusenvis demonstrerte for død over Asia (45)

Vil at alle som fornærmer Muhammed skal dø

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Pakistan har verdens strengeste blasfemilover. Blasfemi mot Koranen straffes med fengsel på livstid, mens det er dødsstraff for blasfemi mot Muhammed.

Ingen har så langt blitt henrettet for blasfemi i Pakistan, selv om flere titalls mennesker er dømt til døden. De fleste blir benådet etter å ha sonet flere år i påvente av en rettskraftig dom, mens andre blir drept i forbindelse med rettssakene.

Moderate krefter i Pakistan ønsker å forandre blasfemilovene for å hindre absurde rettssaker, der uskyldige mennesker får livet ødelagt av falske anklager. Blasfemianklager brukes ofte som hevn i private konflikter, der den blasfemianklagede kan sitte flere år i fengsel uten dom og være i livsfare på grunn av mobber.

Les mer om saken her.

De har vireklig forstått hva som skal til for at verden skal tro dem når de hevder at islam er en snill og fredelig religion...

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.