Slik kontrollerer det iranske internettpolitiet Internett

Du lever farlig hvis du forsøker å benytte din ytringsfrihet i Iran. Et eget "Halal internet" er planlagt innført for alle iranere neste år.

Sist oppdatert:
27.12.2012 kl 16:00

I Iran overvåker Fata, internettpolitiet, innbyggernes bruk av internett. En rekke sider som f.eks. Facebook og Youtube er blitt blokkert. Det finnes en måte å omgå blokkeringene, men det er straffbart i Iran. Også Gmail ble blokkert tidligere i år, men den er blitt åpnet igjen.

Du kan lese mer her


Fra den dagen Muhammed etablerte "islam ", har halal (tillatt) eller haram (urent, ikke tillatt) alltid vært en svært effektiv snarvei for å nå sine onde og skumle mål!
Men hva er egentlig kriteriet for å skille mellom de to i forbindelse med Internett? Kanskje de nettsider som er i samsvar med målene for det islamske regimet og dytter mer folk mot religion og drukner enda mer i islam er halal og resten er haram.
(Kommentar av Reza Imeni, styremedlem i Hedningsamfunnet)

 

Siste nytt i Islam

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 
Årsmøte med åpent møte i forkant

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

Segregering og tildekking

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

 

Hva er islamisme?

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Rana og andre moderate og konservative muslimer, som kritiserer reformasjon av Islam, mangler fremtidsvisjoner.

 
AnnonseAnnonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!