Slik kontrollerer det iranske internettpolitiet Internett

Du lever farlig hvis du forsøker å benytte din ytringsfrihet i Iran. Et eget "Halal internet" er planlagt innført for alle iranere neste år.

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2012 kl 16:00

I Iran overvåker Fata, internettpolitiet, innbyggernes bruk av internett. En rekke sider som f.eks. Facebook og Youtube er blitt blokkert. Det finnes en måte å omgå blokkeringene, men det er straffbart i Iran. Også Gmail ble blokkert tidligere i år, men den er blitt åpnet igjen.

Du kan lese mer her

Fra den dagen Muhammed etablerte "islam ", har halal (tillatt) eller haram (urent, ikke tillatt) alltid vært en svært effektiv snarvei for å nå sine onde og skumle mål!
Men hva er egentlig kriteriet for å skille mellom de to i forbindelse med Internett? Kanskje de nettsider som er i samsvar med målene for det islamske regimet og dytter mer folk mot religion og drukner enda mer i islam er halal og resten er haram.
(Kommentar av Reza Imeni, styremedlem i Hedningsamfunnet)

Siste nytt i Islam Vis flere

Samar fra Syria - norsk ateist

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Offisiell uttalelse fra Hedningsamfunnet

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.