Slik kontrollerer det iranske internettpolitiet Internett

Du lever farlig hvis du forsøker å benytte din ytringsfrihet i Iran. Et eget "Halal internet" er planlagt innført for alle iranere neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.12.2012 kl 16:00

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I Iran overvåker Fata, internettpolitiet, innbyggernes bruk av internett. En rekke sider som f.eks. Facebook og Youtube er blitt blokkert. Det finnes en måte å omgå blokkeringene, men det er straffbart i Iran. Også Gmail ble blokkert tidligere i år, men den er blitt åpnet igjen.

Du kan lese mer her

Fra den dagen Muhammed etablerte "islam ", har halal (tillatt) eller haram (urent, ikke tillatt) alltid vært en svært effektiv snarvei for å nå sine onde og skumle mål!
Men hva er egentlig kriteriet for å skille mellom de to i forbindelse med Internett? Kanskje de nettsider som er i samsvar med målene for det islamske regimet og dytter mer folk mot religion og drukner enda mer i islam er halal og resten er haram.
(Kommentar av Reza Imeni, styremedlem i Hedningsamfunnet)

Siste nytt i Islam

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

 

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.