Religiøse særkrav viktigere enn hygiene

Britiske sykehus lemper på krav til hygiene for å imøtekomme religiøse særkrav. Nå frykter ekspertene for pasientsikkerheten.

National Health Service, som driver britiske offentlige sykehus, har til nå krevd at leger og sykepleiere skal ha underarmene under albuene bare. Å vaske bare underarmer skikkelig før man går til neste pasient er den mest effektive måten å hindre spredning av smitte.

Av hensyn til kvinnelig muslimsk helsepersonell som ønsker å dekke underarmene, har myndighetene lempet på dette kravet. Nå frykter ekspertene for at smitte lettere kan spres fra en pasient til en annen, dersom underarmene dekkes til.

Les mer her

Siste nytt i Islam

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

AnnonseAnnonse