Religiøse særkrav viktigere enn hygiene

Britiske sykehus lemper på krav til hygiene for å imøtekomme religiøse særkrav. Nå frykter ekspertene for pasientsikkerheten.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

National Health Service, som driver britiske offentlige sykehus, har til nå krevd at leger og sykepleiere skal ha underarmene under albuene bare. Å vaske bare underarmer skikkelig før man går til neste pasient er den mest effektive måten å hindre spredning av smitte.

Av hensyn til kvinnelig muslimsk helsepersonell som ønsker å dekke underarmene, har myndighetene lempet på dette kravet. Nå frykter ekspertene for at smitte lettere kan spres fra en pasient til en annen, dersom underarmene dekkes til.

Les mer her

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.