Muslimer og kristne i sammenstøt - tolv drept

Tolv personer ble drept og 232 skadd da salafistiske muslimer angrep St. Mena-kirken i Kairo. 190 personer er arrestert.

Om lag 500 salafistiske muslimer angrep den koptiske St. Mena-kirken i Imbaba-distriktet. Tolv personer ble drept og 232 skadd i opptøyene, melder CNN. Tilstanden til minst elleve av de skadde er kritisk som følge av skuddskader.

Ifølge en lokal prest, fader Hermina, var de døde koptere som ble skutt av muslimene.

Salafi-muslimene ville befri en kvinne de hevdet ble holdt tilbake mot sin vilje, fordi hun ville konvertere til islam. Koptere sto på utsiden av kirka for å beskytte den.

Mer her.

Hver eneste gang avisene bringer slike saker, om religions"krig", så ser vi Bush og Blair for oss: "Religionen er løsningen, ikke årsaken!".
Og så får vi ikke sove den natta, for vi har så lyst til å slå religioter i huet med noe hardt!

Siste nytt i Islam

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

AnnonseAnnonse