Muslimsk husmor kritiserer konservative muslimer

 

En firebarnsmor fra Saudi-arabia har hisset på seg konservative muslimer med sine modige dikt på direktesendt TV. Nå kan hun vinne Saudi-arabisk «poesi-idol».

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Med sine uredde dikt kritiserer hun «onde» og ekstreme fatwaer, utstett av muslimske prester. Dette har ført til dødstrusler, men kan også gi Hissa Hilal førstepremien i en poesikonkurranse på Abu Dhabis statlige TV. Hun er en av seks finalister og den første kvinnen som når finalen i «the Million’s Poet show», eller «Millionpoeten».

Den saudiske kvinnens meninger har resultet i dødstrusler på islamske websider som Ana Al-Muslim, et online forum kjent for å poste beskjeder fra Al-Qaeda, ifølge den saud-arabiske dagsavisen Al-Watan.

Her kan du lese mer.

Akkurat dette syns vi er morsomt inntil det hysteriske. Får man beskyldninger mot seg for å være voldelig, så argumenterer man ikke imot dette ved å komme med drapstrusler!?

Siste nytt i Islam

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

 

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.