Muslimsk husmor kritiserer konservative muslimer

 

En firebarnsmor fra Saudi-arabia har hisset på seg konservative muslimer med sine modige dikt på direktesendt TV. Nå kan hun vinne Saudi-arabisk «poesi-idol».

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Med sine uredde dikt kritiserer hun «onde» og ekstreme fatwaer, utstett av muslimske prester. Dette har ført til dødstrusler, men kan også gi Hissa Hilal førstepremien i en poesikonkurranse på Abu Dhabis statlige TV. Hun er en av seks finalister og den første kvinnen som når finalen i «the Million’s Poet show», eller «Millionpoeten».

Den saudiske kvinnens meninger har resultet i dødstrusler på islamske websider som Ana Al-Muslim, et online forum kjent for å poste beskjeder fra Al-Qaeda, ifølge den saud-arabiske dagsavisen Al-Watan.

Her kan du lese mer.

Akkurat dette syns vi er morsomt inntil det hysteriske. Får man beskyldninger mot seg for å være voldelig, så argumenterer man ikke imot dette ved å komme med drapstrusler!?

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.