Politikk og religion – en farlig kombinasjon?

«Politikk og religion – en farlig kombinasjon?» Tidspunktet kunne ikke være mer velvalgt for høringen over dette temaet på Litteraturhuset i Oslo, dagen etter at det muslimske brorskapet var blitt med på forhandlinger om makten med Egypts ledere.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det muslimske brorskapet i Egypt er anfører og forbilde for denne verdens islamistiske bevegelser. Mange frykter at brorskapet skal kapre revolusjonen og omskape verdens eldste nasjon etter Irans mønster.

Mer her.

Siste nytt i Islam

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

 

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.