Massiv motstand mot koranbrenning

I forbindelse med niårsdagen for terrorangrepet på World Trade Center 11. september har en kontroversiell kirke i Florida, Dove World Outreach Center, planer om å brenne flere kopier av koranen.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

– Vi gjør det kun fordi vi mener det er nødvendig å vise motstand mot islams fremstilling av seg selv som en fredelig religion, forklarte presten Terry Jones, i et intervju med avisen The Christian Post.

Samtidig ber han andre kirker om også å være med på å stå imot «ondskapen islam, siden islam er djevelens verk».

Den planlagte aksjonen har imidlertid blitt møtt med høylydte protester fra både kristne og muslimske organisasjoner.

USAs største talsgruppe for muslimer, The Council on American-Islamic Relations, planlegger nå en motaksjon, og inviterer til «del-koranen-middag» 11. september, hvor de vil informere om islam.

National Association of Evangelicals, en av de største evangeliske paraplyorganisasjoner i USA, oppfordrer Terry Jones og kirken hans til å avlyse hele aksjonen.

Les mer her.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.