Londons borgermester ber britene faste

Alle briter kan ha godt av å gå uten mat en dag i løpet av muslimenes fastemåned ramadan, sier Londons borgermester Boris Johnson.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2009 kl 13:26

Johnson sier det vil hjelpe britene til å forstå sine muslimske naboer bedre

– Vet for lite. Den konservative borgermesteren mener ifølge London-avisen Daily Telegraph at briter flest vet for lite om islam og om muslimsk levesett. Samtidig blir muslimene en stadig viktigere gruppe på alle plan i det britiske samfunnslivet, framholder han.

Begynnelse. Derfor mener Johnson at briter som tilhører andre trosretninger eller ikke er religiøse, bør interessere seg mer for islam og hvordan religionen utøves. Og da kan en fastedag i løpet av ramadan være en god begynnelse, sier borgermesteren.

http://www.vl.no/verden/article4562865.ece

Dummeste vi har hørt på lenge. Dette er misforstått toleranse. Skal man lære noe om andre, bør det være noe med fornuft, ikke støtte oppunder religiøs idioti.

Siste nytt i Islam

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

 
Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Rana og andre moderate og konservative muslimer, som kritiserer reformasjon av Islam, mangler fremtidsvisjoner.

AnnonseAnnonse