Londons borgermester ber britene faste

Alle briter kan ha godt av å gå uten mat en dag i løpet av muslimenes fastemåned ramadan, sier Londons borgermester Boris Johnson.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2009 kl 13:26

Ateistene
Hedningsamfunnet

Johnson sier det vil hjelpe britene til å forstå sine muslimske naboer bedre

– Vet for lite. Den konservative borgermesteren mener ifølge London-avisen Daily Telegraph at briter flest vet for lite om islam og om muslimsk levesett. Samtidig blir muslimene en stadig viktigere gruppe på alle plan i det britiske samfunnslivet, framholder han.

Begynnelse. Derfor mener Johnson at briter som tilhører andre trosretninger eller ikke er religiøse, bør interessere seg mer for islam og hvordan religionen utøves. Og da kan en fastedag i løpet av ramadan være en god begynnelse, sier borgermesteren.

http://www.vl.no/verden/article4562865.ece

Dummeste vi har hørt på lenge. Dette er misforstått toleranse. Skal man lære noe om andre, bør det være noe med fornuft, ikke støtte oppunder religiøs idioti.

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.