Kuttet hånden av kristen professor

Den indiske professoren hadde utformet en eksamensoppgave radikale muslimer mente krenket profeten Muhammed.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Søndag morgen var professor TJ Joseph Moolvattupuzha på vei hjem fra kirken sammen med familien sin, da en gjeng bevæpnet med kniver og sverd stoppet ham og dro ham ut av bilen, skriver Christian Today.

Gjengen kuttet av professorens høyre hånd, som en protest mot at TJ Joseph tidligere hadde utformet en eksamensoppgave som de mente krenket profeten Muhammed.

Barbarisk. – En gjeng på åtte medlemmer blokkerte kjøretøyet hans og kuttet av den høyre armen hans, forklarer B. Sandya fra det lokale politiet, ifølge news.com.au

– Det var en planlagt operasjon. Vi mistenker en radikal, muslimsk gruppe som har rettet seg mot ham tidligere.

De lokale myndighetene beskriver overfallet som «Taliban-aktig» og «barbarisk.»

Angrepet har vekket sinne i Kerala og lokale muslimske organisasjoner har sendt ut en felles uttalelse der de fordømmer angrepet.

«Angrepet på professoren strider mot islams og profetens grunnleggende lære, som legger vekt på tilgivelse. Islam forbyr en fra å ta loven i egne hender når det er kompetente autoriteter som kan ta seg av problemet. Vi håper at de som angrep Mr. Joseph blir straffet. De har tydelig syndet og krenket islam ved å begå denne kriminelle handlingen, som vi fordømmer uten forbehold,» står det i uttalelsen ifølge Christian Today

Hele saken kan leses her.

Jeg lurer litt...
Dersom islam er alt dette fine som står på slutten her, hvorfor begås det så mye terror og vold i islams navn? Ok, den samme problemstillinga finnes også innen kristendommen, men på langt nær i samme grad.
Er det religionen sin feil at det begås vold og overgrep eller er det bare de religiøse sin feil?

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.