Trodde det var en spøk

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer med vantro på beklagelsen.

- Jeg trodde dette var en spøk. Det er veldig vanskelig å skjønne denne avgjørelsen, og jeg forstår at det kommer sterke reaksjoner mot Politiken, sier han til Aftenposten.no.

Han mener beklagelsen kan føre til et ras av henvendelser fra grupper som føler seg krenket.

- Det kan ikke være slik at man har spesielle regler for islam. Det krenkende og uønskede er også en del av ytringsfriheten, og jeg er sikker på at ingen aviser vil gjøre som Politiken, sier Kokkvold.

Det Kokkvold reagerer på, er at danske Politiken har beklaget ifm reopptrykkingen av de kjente karikaturene.
Les mer her.

Siste nytt i Islam

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

AnnonseAnnonse