Muslimer ønsker burkaforbud

Plagget marginaliserer kvinner og er ikke et krav etter Koranen, mener kanadisk gruppe.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

– I Canada anerkjenner vi kvinner og menns likeverd. Vi ønsker å se likestillingen som noe absolutt, sier Farzana Hassan, talsperson for gruppen som tror på et «progressivt liberalt, pluralistisk, demokratisk og sekulært samfunn der alle har religionsfrihet».

Hassans gruppe møter imidlertid motstand fra mer konservative trosfeller som viser til at retten til å bære burka og niqab er beskyttet av kanadisk lovgivning. Disse argumenterer med at burkabruk ikke trenger være noe stort tema i Canada ettersom bare en liten andel av landets muslimske kvinner bruker plagget.

Her kan du lese hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.