Muslimer ønsker burkaforbud

Plagget marginaliserer kvinner og er ikke et krav etter Koranen, mener kanadisk gruppe.

– I Canada anerkjenner vi kvinner og menns likeverd. Vi ønsker å se likestillingen som noe absolutt, sier Farzana Hassan, talsperson for gruppen som tror på et «progressivt liberalt, pluralistisk, demokratisk og sekulært samfunn der alle har religionsfrihet».

Hassans gruppe møter imidlertid motstand fra mer konservative trosfeller som viser til at retten til å bære burka og niqab er beskyttet av kanadisk lovgivning. Disse argumenterer med at burkabruk ikke trenger være noe stort tema i Canada ettersom bare en liten andel av landets muslimske kvinner bruker plagget.

Her kan du lese hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

 
Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Rana og andre moderate og konservative muslimer, som kritiserer reformasjon av Islam, mangler fremtidsvisjoner.

AnnonseAnnonse