Hemmeligheten i oasen

Få kjenner hemmeligheten i Palmyra, den nydelige oasen nordøst for Damaskus. I ruinene av det som en gang var en romersk by ligger et svar på spørsmål som fremdeles vekker lidenskap verden over.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

For å skjønne hvordan, må vi spole raskt forover til dagens Kairo anno 2009. Sist mandag var sjeik Mohammad Saeed Tantawi, den viktigste autoriteten i sunniislam i dag, innom en pikeskole. Foran ham satt jentene, alle ikledd konservative hodeplagg. Det var da at sjeik Tantawi overrasket dem alle: Den verdenskjente religiøse lederen krevde at en av elevene, en 12 år gammel jente, måtte ta av sin tradisjonelle niqab. – Det er ikke noe islamsk å dekke fjeset på den måten, sa Tantawi om hodeplagget.

(Vi omtalte saken fro ei uke siden, kan leses her.)

Hele saken er å finne hos Dagsavisen her.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.