Hemmeligheten i oasen

Få kjenner hemmeligheten i Palmyra, den nydelige oasen nordøst for Damaskus. I ruinene av det som en gang var en romersk by ligger et svar på spørsmål som fremdeles vekker lidenskap verden over.

For å skjønne hvordan, må vi spole raskt forover til dagens Kairo anno 2009. Sist mandag var sjeik Mohammad Saeed Tantawi, den viktigste autoriteten i sunniislam i dag, innom en pikeskole. Foran ham satt jentene, alle ikledd konservative hodeplagg. Det var da at sjeik Tantawi overrasket dem alle: Den verdenskjente religiøse lederen krevde at en av elevene, en 12 år gammel jente, måtte ta av sin tradisjonelle niqab. – Det er ikke noe islamsk å dekke fjeset på den måten, sa Tantawi om hodeplagget.

(Vi omtalte saken fro ei uke siden, kan leses her.)

Hele saken er å finne hos Dagsavisen her.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 
Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

AnnonseAnnonse