'Islam er troens vokter i Europa'

Briten Idris Tawfiq var katolsk prest, men konverterte i 2007 til islam. Nå mener han at det bare er islam som berger troen i Europa.

– Jeg vil driste meg til å si at islam er troens vokter i Europa, for jeg mener at den kristne stemme er forstummet, sier Tawfiq til det danske nettstedet religion.dk.

Han møter motstand fra biskop i Oslo katolske bispedømme, Bernt Eidsvig, og professor ved Menighetsfakultetet, Jan-Olav Henriksen.

Her er saken.

Joda, det er mulig Tawfiq har rett. Eller ikke. Spiller det noen rolle? Det er ikke troen vi skal bygge samfunnet på videre framover uansett. Det er kunnskap og viten, ikke spøkelser og overtro!

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.

 
Segregering og tildekking

Det er åpenbart blitt et problem at unge menn fra muslimske land samles og omringer jenter, for så å tafse på dem. Det er blitt et såpass stort problem at enkelte festivaler ønsker å lage egne soner for kvinner, slik at de kan føle seg trygge. Tyske myndigheter har spekulert på det samme; å lage egn...

Hva er islamisme? Hva er forholdet mellom ideologien islamisme og religionen islam? Hvordan skal de vestlige demokratiene forholde seg til islamisme?

Islam trenger ikke en reformasjon, men en radikal opplysning

Rana og andre moderate og konservative muslimer, som kritiserer reformasjon av Islam, mangler fremtidsvisjoner.

AnnonseAnnonse