Ateist dømt for å fornærme religiøse

 

Harry Taylor (59) fra Storbritannia ble i dag dømt til seks måneders betinget fengsel og 100 timers samfunnsarbeid for å ha fornærmet og trakassert religiøse gjentatte ganger.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Taylor er mest kjent for å ha lagt igjen pamfletter og postere på bønnerommet på John Lennon-flyplassen utenfor Liverpool i 2008.

Eksempler på bildene er en korsfestet Jesus med en reklametekst fra et limfirma «Ingen nagler» og to muslimer som krever like rettigheter, men med overskriften «Ikke for kvinner eller homofile, selvfølgelig».

Her kan du lese mer om saken i Dagbladet, eller her hos Telegraph (på engelsk).
Her Her en link til reklamefilmen der Jesus korsfestes uten nagler.

Dette er egentlig en skandaløs avgjørelse, som vi for Guds skyld (eh...) håper at vi ikke har sett siste ord om.

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.